dilluns, 18 de novembre del 2013

Scoop.it

Què és l'Scoop.it?


Scoop.it és una nova manera de reunir informació per mostrar-la i compartir-la d'una forma que visualment és més atractiva. La definició literal de la paraula "Scoop" és "primícia". Per tant, el que ens permet definir és "curació de continguts". Si ho apliquem al món d'Internet i de les xarxes socials consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema. Es tracta d'un sistema que ens permet compartir continguts que trobem a la xarxa o que ens semblin útils. 



Igual que en un blog, cada publicació ja sigui un vídeo, una imatge, un text… es denomina post. Alguns prefereixen anomenar-lo com una barreja entre un blog i un servei de curació de continguts. 


La principal diferència amb un blog és que l'autor no necessita escriure l'article més aviat ho comenta. L'eina proporciona als usuaris l'habilitat de crear un o varis temes que poden personalitzar i adaptar a mesura que van descobrint nou contingut. 


El contingut s'extreu i apareix publicat directament en el nostre tòpic. Per exemple, si es tracta d'un post en un blog, s'extraurà una imatge i el resum (si és que ho té); si és un vídeo, es podrà reproduir directament des d'allà.


Es tracta de difondre informació tal com fa Twitter i Facebook i igual que aquestes xarxes socials s'estableix que podem seguir, ser seguits per altres usuaris i a més seguir tòpics perquè se'ns informi quan s'actualitzen. Si li enllacem l'accés als nostres comptes de Facebook i Twitter, se'ns aniran mostrant què contactes d'aquests serveis tenen també explica aquí.


Us deixo a continuació un vídeo amb un tutorial subtitulat en espanyol que resulta molt gràfic:






Podríem dir que aquesta eina, d'alguna manera substitueix a les pàgines que guardem en “favorits”.




Com utilitzar-lo en les classes amb els alumnes?


  • Mostrar recursos sobre un tema determinat.
  • Disposar de la mateixa notícia en diferents diaris per comparar-la.
  • Mostrar la mateixa informació amb una varietat de formats.
  • Que cada alumne mostri els seus treballs.
  • Exposar diferents treballs de l'alumnat sobre el mateix tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada