dissabte, 28 de desembre del 2013

UNESCO i ISTE

Per viure plenament en societat al segle XXI cal que els nens i nenes, i també els adults, adquireixin diverses competències relacionades amb l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). 


L'adquisició d'aquestes competències es planifica a les diverses etapes educatives i queda recollida als Currículums de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, de Batxillerat... 



El conjunt de competències relacionades amb el coneixement i ús de la tecnologia rep el nom de competència digital i el procés d'adquisició de les mateixes s'anomena alfabetització digital (i el seu desconeixement dóna lloc a l'analfabetisme digital).




A continuació us deixo una presentació que era una activitat de classe.





Hem de pensar que actualment la societat està avançant molt ràpidament i ens hem d'estar actualitzant i posant el dia contínuament. Per això crec que els mestres han de tenir aquestes competències assolides, perquè aquestes noves tecnologies poden ser molt útils alhora de treballar a dins de l'aula. Però s'ha de tenir molt present que sempre seran complementàries a les explicacions del mestre, mai podran substituir-lo, s'ha de buscar un equilibri.


Per si voleu saber més, aquí trobareu un document amb més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada